Berlin Marathon 2018 nærmer seg

Høsten store løpeeventyr

Så begynner det å nærme seg høstens hardeste eventyr igjen: Berlin… søndag 16. september.  Jeg håper vi slipper varme.  Det har jeg fått nok av i sommer, både hjemme og på ferie.  Jeg er ikke helt i rute etter sommeren, men har 3 uker igjen å rette opp maratonformen på.  Opptreningen starta 21. juli og siden da har jeg holdt 100 km pr. uke.  Langturene har ikke vært som forventet, men fra 26.6 fram til oppstart 21.7 har det vært lite relevant trening.  Jeg ble også syk i ferien.  Dermed får august preg av skippertak og kan være litt i grenselandet når det gjelder restitusjon, men håper det løsner snart på en langtur opp mot 34 km.  Det gjelder å finne den rette balansen mellom treningsøkter og restitusjon.

Planen for Berlin 2018

I 2017 hadde jeg planer om å løpe på sub3.10, men endte på 3.18, på grunn av akillesproblemer i august.  I år har målet vært sub3, men det første ukene i oppkjøringen har vært skuffende.  Det skyldes nok manglende trening og sykdom i sommer.  Det merkes først og fremst på langturene der jeg ikke klarer fartsøkningen på slutten.  Jeg håper det løsner om snart (ca. 25. august er det ei viktig langøkt.).  Jeg har også bestemt meg for å bytte sko (fra Vaporfly til Adios 3) etter litt ryggproblemer.  Det løste ryggproblemene mine.  Så jeg er nok mer fleksibel i forhold til maratonfarta enn tidligere.  Sub3-planen kan også videreføres til Frankfurt hvis det er for varmt eller noe går galt i forkant eller på løpsdagen. Hvis jeg klarer målet, så er det en viktig erfaring fra i fjor der jeg konkluderte med at den maratonspesifikke fasen var for lang (ca. 10 uker).  Da er man mer utsatt for skader og får en nedgang i formen på slutten av fasen. Drømmen er å legge ut i 4.13-fart og komme i mål rett under tre timer!

berlin2-gallery-HHH-600x600

Running rewards consistency and resilience.  So does life.   Keep showing up

Des Linden

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s