Oppdatering mai 2017

To nye mål i sikte

Jeg løper helmaraton i Tromsø 17. juni.  Midnight Sun Marathon 2017 blir mitt femte helmaraton i Tromsø og 15. alt i alt.  Den 24. september løper jeg Berlin Marathon for andre gang.  Formen er god og jeg har klart å holde meg unna skader, så det lover godt for personlige rekorder i tida som kommer.  Hvis alt går som jeg håper, så vil 2017 sette en ny standard for trening og løpstider.  Jeg fylte 50 år i fjor og har fremdeles mye å gå på, så det er spennende å skynde seg sakte.

18424233_10154407922596759_5011029555457134609_n

Her er jeg ved målgang på Håkøya halvmaraton den 9. mai på Tromsøkarusellen.

Ny klubb og laktattest

Jeg har trent med Tromsø løpeklubb i 2017 og har endret måten jeg legger opp treninga på.  Det er Kristian Ulriksen som er hovedtrener der for tida. Det håper jeg kan gi bedre resultater i år.  Mandag 29. mai skal jeg for første gang gjennomføre laktattest og VOmax.  Meningen er å ta en ny test og å sammenligne dataene ca. en måned før Berlin maraton.  I tillegg til det vil det jo være nyttig informasjon i forhold til treninga.  Jeg stoler ikke helt på Garminklokka mi.

Treningsopplegget våren 2017

Nesten alle øktene mine ligger på Strava.  Jeg følger en fast opplegg, men lytter til kroppen og tar pauser og løpefri hvis jeg merker at ting ikke er som de skal.  Når er jeg inne i de siste fire ukene før MSM og de hardeste ukene er snart over.  Den siste testen på formen blir Eidemila den 3. juni.  Målet er å komme under 40 minutter.  Når det gjelder maraton 17. juni, så er målet personlig rekord, helst under 3.30 og ned mot 3.20, i tillegg vil jeg helst løpe progressivt med negativ split, dvs. raskere på slutten.  Det er en utfordring å finne den rette åpningsfarta, slik at de 10 siste kilometerne blir i flytsonen.

treningsopplegg

Tida framover

Forhåpentligvis blir det mer blogging i tida framover: om treningsopplegget til Berlin og laktattesting…  Det føles godt å ha en sesong uten skader og med en god følelse i kroppen etter gode treningsmåneder.  Så… time will show.   Del gjerne innlegget og kom med innspill eller spørsmål.

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s