Svette nordlendinger i Lisboa

Så var Lisboa Marathon fullført på 3.44.07 søndag 2. oktober.  Det ble en varm og svett løpsdag med over 20 varmegrader og solsteik.  Det sterkeste minnet var det at jeg gledet  meg til vannstasjonene fordi jeg skulle helle vann over hodet og t-skjorta.  Planen var å holde meg like under 5 min pr. km (4.56)  Det klarte jeg for så vidt til sånn rundt 26 km.  Da både puls og varme gjorde at jeg måtte senke farta.  Dagen starta med frokost på hotellet som lå like ved målområdet (Tivoli Oriente hotel).  Så måtte jeg ta t-bane (ca. 25 min) og toget (ca. 40 min) til Cascais, en liten idyllisk badeby som ligger 4 mil vest for Lisboa.  Det ble litt hektisk siden toget ankom bare 15 minutter før start.  Selve løypa var kupert i første halvdel, slik at det var vanskelig å holde jevn fart og puls.  Etter to timer begynte varmen og sola å bli plagsom.  Jeg løp like under terskel (puls på 172) resten av løpet.  Ingen kramper eller skader, men det var lange kilometer fra 30 km og inn.  Det var en veldig fin opplevelse å komme inn i Lisboa sentrum og oppdage folkehav langs løypa.  Første halvdel var stille og rolig.  De tre siste kilometerne virket uendelig.  Det var et veldig fint oppløp og en god opplevelse å komme i mål.

Etter litt leiting og mobiltelefonbruk traff jeg også Merethe i målområdet.  Hun hadde hatt et lite fall og mistet litt kontroll i forhold til klokka og kom i mål på 2.01, en minutt bak målet sub2 timer.  Litt kjipt, men en veldig bra prestasjon til å være første halvmaraton.  Vi var uansett kjempeglad for medaljen og ha gjennomført.  Det blei ei fantastisk fin  helg i Portogal.  Litt mørbanka og haltende på søndagskvelden, men veldig fornøyd.  Personlig rekord får vi utsette til neste anledning: Polar Night Half-Marathon i januar i Tromsø. Det viktigste er uansett løpegleden og motivasjonen disse løpene gir til å leve med løping som livsstil.  Jeg er kjempeglad for at Merethe også ser fordelene med å bruke tid og energi på dette i hverdagen.

 

The hard facts:

https://www.strava.com/activities/731859833/embed/b92115da79e89ac347b5dd7b295f1aa09460a8b1

 

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til Svette nordlendinger i Lisboa

  1. Tilbaketråkk: Oppdatering mai 2017 | Marathon Pilgrim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s