Klar for nytt maraton i Lisboa

Så var vi back on the track og sånn nogenlunde klar for et nytt maraton.  Oppladningen er ikke helt optimal siden det kun har vært 2 måneder med opptrening, men jeg er fornøyd med opplegget innenfor de rammene.  Løpet foregår søndag 2. oktober og jeg skal reise med kjæresten min som skal springe halvmaraton.  Hun var med på mitt forrige maraton i Chicago i fjor, men da var hun kun tilskuer. Det føles godt å kunne reise sammen igjen og denne gangen løper vi begge to.

mila2016

Etter 2 måneder med løpetrening løp Merethe inn på 54.55 på mila på MSM i Tromsø.  Målet hennes denne gangen er tøffere: 21.1 km på under 2 timer.  Det kan bli hardt å følge opp. 

 

Siden opplegget ikke har vært optimalt så er jeg usikker på utgangsfart og målsetning denne gangen. Vi har trent siden begynnelsen av august.  Jeg vil jo alltid løpe under 3.30, men det er kanskje mer realistisk å legge seg ei fart som tilsvarer 3.45.  Jeg vil nok vite mer ca. halvveis i løpet.  Løypeprofilen er veldig mye opp og ned i starten av løpet så det blir vanskelig å holde jevn fart.  Jeg satser på å holde øye med tidene for hver 5 km, pulsen og gjennomsnittsfarta.

uten-navn

Løypa går kun i ei retning så det blir viktig med vindretning og går mye opp og ned i starten noe som kan forstyrre løpsopplegget.  Jeg håper på medvind og 12 grader.

 

Jeg er nå i nedtrappingsfasen i de to siste ukene.  Jeg har gjennom de 6 siste ukene løpt mellom 70 og 90 km i uka.  Jeg har økt intensiteten på langøktene de tre siste ukene og det kjentes ut som det skjedde noe med pulsen i forhold til maratonfarta etter uke 36. Målfarta er fleksibel mellom  4.45 min. pr km til 5.10 km/m og pulsen bør ligge på under 150 i starten av løpet, maxpuls 195)  Erfaringer fra tidligere løp er at jeg kan få problemer med krampe.  Jeg tar derfor flytende magnesium den siste uka.  Et annet usikkerhetsmoment er skaden i forfoten som førte til løpepause fra februar til april.  Det spesielt venstre forfot der jeg får kjenning etter 3 mil.  Men det er noe jeg kan løpe av meg med rett innstilling.

Når det gjelder sko har jeg brukt Altra Torin med god demping,  zerodrop og bred tåboks  i hele oppkjøringen.  De siste ukene har jeg imidlertid gått over til Saucony Kinvara som blir skoen på konkurransedagen.  Jeg satser på litt gel hver 5 km  og tar med to flasker med Prolong i beltet og drikker vann underveis.  Det viktigste blir uansett løpegleden og det å bli kjent med en ny storby.  Rapport følger…

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s