Snart klar for mitt fjerde maraton i Tromsø

Midnight Sun Marathon 2015

Lørdag 20. juni er det klart for 42 km gjennom gatene i Tromsø.  Det blir mitt fjerde maraton på rad I Tromsø og det var også debuten min i 2012.  Dette blir altså mitt 12. maraton totalt.  Jeg begynner å få et slags bilde av løypa i hodet.  Første del er alltid en god reise, men strekningen fra Troms Kraft, over brua tilbake til sentrum, skal man være forsiktig med.  Her er det lett å bli overmodig.  Dette er avgjørende for hvor mye man har å gi fra flyplassen og tilbake til sentrum.  Det er også noe med hjemmebane som ikke er helt kompatibelt med maratonløp.  Man vet til enhver tid hvor langt det er igjen og man kan ikke lulle seg inn i en slags tidløs tilstand.  Det ser bra ut når det gjelder været i år: 10 – 12 grader, null nedbør, lite vind og delvis skyet: perfekte forhold.

Mål og løpeglede

Jeg er forsiktig med å komme med målsetninger siden jeg har lært at det er mange faktorer som spiller inn.  Jeg kommer til å starte litt optimistisk og satse på å setter personlig rekord.  Men jeg oppdager tidlig i løpet hvordan dagsformen er og vil justere løpet i forhold til puls.  Det er jo litt spesielt at starten er 20.30 og at man løper utover kvelden.  Det hadde vært stas å komme inn rundt midnatt for en gangs skyld.  Løpegleden står fremdeles i fokus og jeg er sjeleglad for at jeg har klart å balansere trening og løp i 2015 slik at jeg har unngått skader.  Både Tokyo  22. februar og Boston 20. april var veldig gode opplevelser.  Det har dreid seg mye om å lytte til kroppen på trening. Det var veldig fint å klare å løpe over 320 km i mai.  Siste uke har jeg gjennomført to milløp: Eidemila på 43 min og Krokenmila 42 min.  Det tyder på en form som bør kunne gi en tid på ned mot 3.30 på MSM.  Men å løpe i Tromsø er spesielt og har alltid vært ei vanskelig løype for meg.

Kort om Boston Marathon 2015 20. april

Boston var en utrolig fin by.  Vi kom på fredag morgen og løpet var ikke før mandagen.  Det var noen veldig fine dager i forkant av løpet.  Selve løpsdagen var preget av regn, motvind og bare fire varmegrader, så det ble en liten nedtur.  Men selve løpet ble likevel en stor opptur på grunn av publikum og opplevelsen.  Det berømte bakkene ble tunge og gjorde sitt til at det ikke ble personlig rekord.  Det ble etterhvert veldig kaldt og jeg brukte veldig lang tid til å bli varm igjen etter løpet.  Jeg passerte halvveis rundt 1.45 og lå an til en grei tid tatt forholdene i baktraktning, men så kom bakkene. Her er de harde fakta: https://www.strava.com/activities/296492168

Boston

Målpassering i Boston på 3.45.14 og et snitt på 5.20 pr. km

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til Snart klar for mitt fjerde maraton i Tromsø

  1. tobytande sier:

    Gratulerer med fin tid i Boston, bra løpt. Heartbreak Hill er ikke bare bare det. Fant akkurat bloggen din, inspirerende og spennende å følge med videre. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s