Klar for Tokyo marathon

Forberedelser

Mye av treninga har vært basert på innarbeidede rutiner.  En langkjøring i uka, intervaller på mandager og torsdager har jeg kjøre ei tempoøkt.  Resten av uka fylles opp med litt rolige økter.  I desember har jeg hatt en snitt på rundt 7 mil i uka, men januar har vært litt prega av sykdom og skippertak.  Målet var å være klar for 3.30-tempo, dvs. rundt 5 minutter per kilometer (12 km/t), men jeg må nok justere opp litt på grunn av et 10-dagers opphold i slutten av januar på grunn av sykdom.

tokyostart2

Utfordringer

Det er jo en lang reise til Tokyo. Jeg starter 08.39 på onsdags morra i Tromsø, og ankommer Tokyo med buss i 11-tida på torsdag (Lokal tid +8).  Løpet starter kl 0910 på søndags morgen. Værmelding i dag er 7 – 14 grader og overskyet.  Det lover bra.  Jeg er litt bekymret i forhold til næringsinntak og gel.  Jeg skal teste ut et nytt produkt.  Det blir litt gambling.  I tillegg blir det dette med å snu døgnet og det å plutselig løpe på asfalt igjen.

tokyomarathon20152

Jeg reiser i regi av Springtime Travel og treffer derfor en del fra gruppa som deltok i Berlin marathon i høst.  Dessuten skal en venn fra Northern Runners i Tromsø delta: Erik Haagensen.  Så det blir nok sosialt i i dagene før og på søndags kveld.  I tillegg skal jeg besøke en nevø som bor og jobber der og har japansk kjæreste.

1024x683x2545d1f547a810c8df7b6af

Mål

Dette blir en av 5 maraton som skal gjennomføres i år.  Det viktigste er en god opplevelse.  Jeg satser på progresjon gjennom året.  Det kommer nok en rapport i etterkant.  Jeg er fornøyd med en tid mellom 3 og en halv og 4 timer.  Det mest sannsynlige er sikkert en snitt rundt 5.15 og ei sluttid rundt 3.45. Dette blir min første tur til Japan og jeg har vært opptatt av japansk kultur hele livet egentlig, så det blir uansett en fantastisk opplevelse.

2264_01

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s