Hvorfor løper jeg?

mørketidsløpAv og til kan det være nyttig å ta et skritt tilbake og betrakte seg selv og de fenomenene man holder på med?  Jeg fullførte Polar Night Halfmarathon i går på 1 time og 38 minutter.  Jeg husker godt at jeg hele tiden tenkte at jeg måtte ligge på grensen av det jeg tålte, og samtidig at man tåler mer enn man tror.  Det var en fin opplevelse.  Jeg fant balansen. Det var nok perioder av løpet der jeg kunne presset meg litt hardere, men jeg er fornøyd.  Men hva er dette slags fenomen?  Kanskje fordi det forandret noe i livet mitt.  En løper opplever virkeligheten annerledes.  Sofagrisen foran tv-skjermen er borte.  Kostholdet endret seg automatisk.  Jeg løper altså fordi livet mitt forandrer seg: en ny livsstil.  Man kan forestille seg resten av livet: et med løping og et uten.  Reisene til New York, London og Tokyo maraton er borte.  Treningene gjennom årstidene der man får sludd i ansiktet i steden for å sitte pal foran skjermen.  Elgene på Håkøya, Nordlyset over Tromsdalstinden, Midnattssola som farger fjelltoppene oransje.  Det er lett å romantisere det for de som har det på avstand.  Men i går var det tungt, som å stikke av fra en farlig rovdyr.  Eller en jakt.  Å løpe er et valg som må velges på nytt for hvert steg.  Forrest Gump gjør det enkelt;

Newsman: Sir, why are you running?

1st Reporter: Why are you running?

2nd Reporter: Are you doing this for world peace?

3rd Reporter: Are you doing this for women’s right?

Newsman: Or for the environment?

Reporter: Or for animals?

3rd Reporter: Or for nuclear arms?

Forrest: (voice-over) They just couldn’t believe that somebody would do all that running for no particular reason.

2nd Reporter: Why are you doing this?

Forrest: I just felt like running.

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s