New York Marathon 2013

En fiks ide

Det begynte som en innfall på en av de ukentlige langkjøringene på Håkøya utenfor Tromsø i juni.  Ja!  Hvorfor ikke?  Klart vi kunne dra til New York Marathon i år.  Klart vi kunne besøke løpernes Mekka.  Vi fikk med oss en løper til og ble en trio fra Tromsø som satte oss på flyet tidlig fredag 1. november.  I mellomtida hadde vi samlet inn litt penger fra det lokale næringsliv til SOS barnebyer, trykt opp noen T-skjorter og stilt opp i lokalpressen. Vi endte opp med et alternativ der alt blir ordnet av en turarrangør: kanskje litt dyrt, men eneste måten å få tak i billetter på så kort varsel. Hotellet hadde perfekt beliggenhet like ved målpassering på vestsiden av Central Park.

maraton

Tre forventningsfulle løpere: Erik Boye, Ørjan Jensen Ervik, Robin Martinsen Iversen Foto: Rune Robertsen

Inn for landing…

Som ved alle pilgrimsreiser var ting godt organisert.  Vi ble møtt på flyplassen og kjørt rett til Expo’en og hentet startnummeret, og så videre til hotellet.  Det hadde vært en ulykke i en av tunnelene så trafikken gikk ekstra tregt, men det kunne jo ikke turarrangøren gjøre noe med. Dagen etterpå dro vi på en felles løpetur i Central Park med innlagt stopp med guide.  På lørdagen var det tid for litt fotosafari i nedre deler av Manhatten.  Fotografering og storbyer går veldig bra sammen for meg.  Jeg vandret downtown nedover Broadway Avenue og endte opp i Greenwich Village.  Fantastisk folkeliv på en lørdags ettermiddag.  En perfekt oppladning til maratonsøndagen ble avsluttet med middag med gutta på en restaurant i nærheten av hotellet. foto Løpsdagen startet veldig tidlig, dvs. klokka 5 på morgenen lokal tid, men siden vi hadde 6 timer å gå på fra norsk tid, så var vi uforskammet opplagte.  Vi ble hentet i buss klokka 6 og kjørt ut til den enorme startlandsbyen på Staten Island.  Alt var ekstremt velorganisert i fire forskjellige farger og startbåser (corrals).  Vi fikk både bagels, kaffe, vann og powerbars.

Neshorn

Fotosafari downtown

2013-11-01 22.31.49

Utdeling av startnummer var ekstremt godt organisert

Come on Pilgrim!

These vagabond shoes are longing to stray…

Starten var som en trang fødsel og man fikk følelsen av å være med i en gigantisk gnuflokk på 50 000 dyr, men etter å ha passert den 1300 meter lange brua ble det litt mer armslag.  De første to milene var preget av et fantastisk folkeliv langs løypa og mye siksak løping, oppbremsninger.  Brooklyn var fantastisk.  Pulsen var lav og pusten var rolig, og det hele virket for godt til å være sant.  Og det var det.  Jeg lå an til 3.25 etter 25 mil.  Etter 3 mil kjente jeg det første rykket i baklåret etter å ha kuttet en sving og hoppet opp på fortauet.  Krampe!  Jeg prøvde å løpe med vekt på høyrefoten som fremdeles virket bra, men etter en kort stund fikk jeg krampe bak i høyre lår også. Da var det bare snakk om å fullføre med stil.  Prøve å komme under pers.  Det klarte jeg! 3.38.30  Å løpe med krampe i New York er som å få en lapdance hos en levende kaktus: smertefullt og en unik opplevelse på samme tid. Og da jeg passerte målstreken opplevde jeg en merkelig blanding av  sinne, eufori og gråt, total utmattelse og samtidig lettelse over å ha klart målet.

2013-11-10 12.11.34

2013-11-05 02.10.29

Tilbake på hotellrommet og det gikk opp for meg at jeg hadde gjort det bra til tross for krampene

2013-11-05 02.51.52

Robin, Erik og Ørjan fra Tromsø poserer med medaljer.

If I can make it there….

Kvelden ble tilbrakt på en seiersfest på en roterende Skybar i the Merriot-building høyt over Times Square.  Det ble en sein kveld.  Nye drømmer tok etter hvert form.  One down, five to go.  World Major Marathons. Tokyo, Berlin, London, Chicago og Boston.  Løpefakta fikk ble lastet opp.  Her finner du the hard facts.  De hjemme kunne følge løpet på en egen applikasjon for løpet. Men viktigst er at å løpe i New York har blitt en fantastisk minne.  Det er verdt alle pengene og treninga.  Her er en artikkel som sto i avisa da av kom hjem på onsdagen.  Tommelen opp for New York:  I love you!

1393577_10151940370793324_1996800119_n

2013-11-05 09.37.57744451-1022-0022s

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s