Oslo helmaraton for andre gang

1185810_10151540891276759_892970552_nOslo maraton revisited

Det nærmer seg høstens store eventyr i hovedstaden.  Jeg skal løpe helmaraton på nytt.  Målet er å forbedre tida fra i fjor, men oppladningen har ikke vært optimal med sykdom og manglende systematisk trening.  Målet er å henge med fartsholderen for 3.30, men treningen har vist at pulsen kommer farlig høyt når jeg løper i underkant av 5 minutter pr. kilometer.  Jeg vet godt at man straffes hardt på maratondistansen hvis man løper for fort i første del av løpet, samtidig vil jeg jo gjerne setter personlig rekord og vise framgang i forhold til tida i fjor.  Grunnen til at jeg gambler på sub3.30 er at jeg har en ny mulighet 3. november i New York.  Hvis jeg skulle gå på en smell, så kan jeg rette det opp i The Big Apple.

994602_10151601740666759_2101033853_n

Hvordan tenker jeg før løpet?

Jeg har kjøpt nye sko: Adidas Adios 2 som jeg har fått testet ut på noen langkjøringer og er fornøyd med.  Jeg går opp en størrelse fra 45 til 46 siden foten min utvider seg i løpet av distansen.  Værmeldinga ser bra ut, kanskje litt kaldt, 8 – 9 grader på morran, men viktigere er at det er lite vind.  Løpet starter litt tidligere kl 0940.  Jeg må tydeligvis ha med bøff og tynne hansker.  Det er viktig å ha gode rutiner: spise god frokost kl. 07, drikke kaffe, komme seg på toalettet, huske plaster på brystvortene, vaselin på utsatte plasser og gel/drikke på plass til løpet.  Jeg henter startnummeret tidlig etter frokosten, så blir det vel bilde med klubben Northern Runners som stiller med 6 – 7 løpere på maratondistansen.  Jeg håper vi kan løpe sammen store deler av løpet.  Det motiverer mye.  Jeg har tenkt litt teknikk og rytme.  Det er viktige å holde tempoet oppe.  Finne et mantra som kan justere rytmen.  En annen ting er å forberede seg mentalt på bakkene.  Jeg har valgt å telle meg opp bakkene og puste tyngre og mer aktivt, og presse på i nedoverbakkene.  En annen ting har jeg har planer om å endre litt teknikk etter ca. 33 km.  Ta lengre steg og rulle mer på steget, slik at man får variasjon.  Jeg er litt usikker på denne fasen i løpet.  Hva skjer hvis fartsholderen løper fra meg her?  Eller hvis jeg ikke klarer å holde følge med gjengen?  Hvordan skal jeg tenke?  Det kan være lurt å forberede seg mentalt på dette.  I fjor tenkte jeg bare: Jeg er en maskin!  Jeg er en maskin!

Start-bue-med-BMW-930x375

Vemodig og trist

I fjor på denne tida hadde jeg kona mi å reise fra og komme tilbake til.  Nå er det over 8 måneder siden hun døde av kreft.  Hun kommer nok til å være i tankene mine.  Vi traff hverandre i Oslo i 1990 mens vi begge studerte.  Mange av gatene og stedene vekker minner fra første halvdelen av 1990-tallet.  Jeg startet å løpe i april 2011 og til våren er det kun tre år med løping.  Da vil jeg ha gjennomført minst 5 helmaraton.  Distansen fascinerer meg.  Et langtidsmål for meg er å komme under 3 timer på distansen etter hvert.  Kanskje før jeg fyller 50 år.  Men starten på dette vil alltid være knyttet til å takle kreftsykdommen.

Her er fjorårets blogginnlegg: https://solvreven.wordpress.com/2012/09/24/a-laere-pa-den-harde-maten/

Dette innlegget ble publisert i Løpeblogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til Oslo helmaraton for andre gang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s