Hvorfor starte en løpeblogg?

På startstreken

Jeg startet å løpe systematisk i en alder av 45 år. Beslutningen var ganske bevisst og kom etter å ha lest en enkel liten bok av Haruki Murakami. Jeg startet 24. april 2011 med å løpe hver dag. Det gikk et par uker så hadde jeg akillesbetennelse. En klassisk nybegynnerfeil, fikk jeg høre. Jeg kjøpte boka Alt om løping og satt meg inn i diverse fenomen knyttet til løping. Jeg forsto at den utrente kroppen min trengte en hviledag etter harde økter. Og jeg begynte å tenke mer fornuftig i forhold til trening.

Konkurrere mot seg selv?

Etter hvert oppdaget jeg løpskarusellen i Tromsø. Jeg var skeptisk til å konkurrere. De første løpene ble ødelagt av en høy konkurransepuls og at jeg åpnet alt for hardt, men etter hvert slappet jeg mer av og lyttet til signaler fra kroppen. Det viktige var å konkurrere mot seg selv. Jeg sprang Adidasmila for første gang. Men det var Krokenmila i august jeg satte rekord på 10 km; 44.57. Jeg hadde som mål og springe under alderen min, og nå var det å konkurrere blitt gøy. Det var et resultat av en lang sommer med mye trening: langs veiene på Storelva, Håkøya og Kaldfjorden, på grusveien på Øyjord (hytte) og langs sandstrender på Kreta, Platanias.

Nytt mål og ny pulsklokke

Jeg trengte et nytt mål på seinhøsten og i november meldte jeg på MSM helmaraton. Måneden før hadde jeg gått til innkjøp av en Polar pulsklokka: RCX5 og begynte å logge alle løpeøktene. Etter Håkøya-halvmaraton begynte jeg å treffe på folk i løpemiljøet. Jeg fikk tips fra Terje om Northern Runners. Og når jeg stilte til start på Polar Night Halfmarathon, så snakket jeg med folk fra miljøet og meldte jeg inn i Facebooksida. Nå starter de seks månedene fram mot målet 30. juni 20.30. Helmaraton. Hva er det jeg har begitt meg ut på? Lørdag 29. januar fikk jeg en forsmak når jeg for første gang løp over 30 km. De siste 11 km var en lidelse. En påminnelse om hva jeg har begitt jeg ut på; å konkurrere med seg selv og å hele tiden flytte veggen.

Hvorfor en løpeblogg?  Jeg kunne ikke dy meg…

20120202-223945.jpg

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s